Diakoni i Charlottenborgskyrkan

”Diakoni är medmänsklig omsorg, grundad i Kristi kärlek, uttryckt i kyrkans liv, och vill genom barmhärtighet och solidaritet möta människor i utsatta livssituationer.”

Ibland behöver vi alla någon som går med oss en bit på livets väg och stöttar, någon som varken är familj eller myndighet, någon som vi kan samtala med om existentiella frågorr och praktiska ting, någon som önskar samtala utan att argumentera.

Varmt välkommen att höra av Dig!

Karin Hagvil
Diakon Charlottenborgskyrkan
070-696 90 78 för SMS meddelanden
E-post >> karin.hagvil@motalaforsamling.se

Tisdagar och torsdagar morgonbön kl. 09:00

Morgonbön

Vi fortsätter under hösten 2018 att mötas på torsdagar till morgonbön och samtal kring kaffebordet. Däremot fortsätter inte pilgrimsvandrandet.

Stödgrupp vid sorg

I församlingen inbjuds kontinuerligt kvinnor och män som blivit ensamstående genom dödsfall till samtalsgrupp om att leva vidare efter förlust av livspartner. Vi önskar på så sätt erbjuda ett stöd i det svåra sorgearbetet. Givetvis finns även möjlighet för enskilt samtalsstöd.

Vid frågor kontakta Karin Hagvil

Syföreningar

I psalmen står det:
”Jag behövde en nästa, var du där?”

I Charlottenborg och Vinnerstad bjuder vi in till tre olika syföreningar.

Vi vill erbjuda en mötesplats där både samtal och gemenskap finns i andakt och i arbete för andra människor.

I våra syföreningar pågår ständigt ett arbete att på många olika sätt hjälpa andra. Genom insamlingar  bidrar syföreningarna till detta arbete. På samlingarna är det samtal, gemenskap, andakt, högläsning och den obligatoriska kaffetåren.

Mariakretsen

Mariakretsen träffas varannan onsdag, jämna veckor, i Charlottenborgskyrkan,

kl. 14.00-15.30. Medlemmarna turas om att vara värdinnor och bjuda på kaffet.Man betalar 20 kronor för kaffet och pengarna går vidare till behövande.

Mariakretsen utgör även en så kallad supportfamilj för en familj i Lettland. Detta organiseras genom hjälporganisationen ”Hjärta till Hjärta”.

Kontaktperson för Mariakretsen är Karin Hagvil, 202927

Vinnerstads syförening

Vinnerstads kyrkliga syförening träffas andra tisdagen i månaden i medlemmarnas hem,

kl. 14-16. Medlemmarnas kaffepengar  går vidare till behövande.

Kontaktperson Karin Hagvil

Start för vårterminen 2018, 23 januari.

Arbetsgruppen ”HELA Världen” möts till gemenskap, arbete och fika över gränser såsom nationalitet, språk och tro. Man stickar och virkar till barn och river bandage vilket skickas vidare ut över världen till behövande i olika länder. Gruppen träffas i Charlottenborgskyrkan, varannan tisdag, jämna veckor, kl. 18.30-20.30

För de boende på Strömborg

”Jag behövde en nästa var du där?”

Vill du vara med och dela en gemenskap med de boende på Strömsborg, det stora äldreboendet som ligger granne med Charlottenborgskyrkan?

Höst och vår erbjuder vi varje tisdag kl. 10-11 en promenad i närområdet med efterföljande kaffe –och samtalsstund.

Under vintertiden inbjuder vi till högläsningsstunder på samma tid.

En gång i månaden, fredag kl 15, firar vi Gudstjänst på Strömsborg.

Om Du har tid och intresse för detta meningsfulla och uppskattade arbete hör gärna av Dig.

Samarbete

I Motala församling arbetar vi också för att i samarbete med kommun och övriga aktörer skapa ett gott samhälle för människor som bor, arbetar och studerar i vår stad som blir alltmer mångkulturell.