Församlingsinformation

Här finner du information om:

• Förtroendevalda
  • GDPR, Integritetsskyddspolicy Motala församling
  • Församlingens grunläggande uppgifter
  • Svenska kyrkan
  • Sammanträdesdatum
  • Visioner och utveckling i församlingen

Bred verksamhet

Drygt hundratusen människor sjunger i någon av Svenska kyrkans körer och ännu fler deltar i barn- och ungdoms-verksamheten. Många är också aktiva i olika sorters studiecirklar, besöksgrupper, syföreningar och internationella grupper. Andra kommer i kontakt med Svenska kyrkan genom dop, konfirmation, vigsel eller begravning. Många söker sig till kyrkan för en stunds stillhet och eftertanke.

Både anställda och frivilliga

I Svenska kyrkans församlingar finns anställd personal som arbetar som kyrkomusiker, diakon, präst, församlingspedagog, vaktmästare, informatör, kamrer och mycket mer. Där finns även många frivilliga som arbetar som ledare, i synnerhet inom barn- och ungdomsarbetet, konfirmandverksamheten och det diakonala arbetet.