Gudstjänster

Kyrkans särart, det medeltida rummet lämpar sig väl för gudstjänster som har karaktären av reflektion, eftertanke, ljus, meditation, stillhet och ro. Under 2017 samlas vi till ett musikprogram "Mellan himmel och jord" en gång per månad. Musik, ljuständning och stillhet får fokus dessa kvällar.

Ett tillfälle att varva ner och hämta andan, stilla sig och ladda sinnet inför en arbetsvecka.

Kalender Charlottenborg >>

Påskdagen och 1: advent firas alltid högmässa kl 11.00. Julbön, Nyårsbön, musikgudstjänst på Trettondagen samt Skördevesper på Tacksägelsedagen, är traditionella gudstjänster i Vinnerstad.
Här utöver fungerar kyrkan som förrättningskyrka för dop-, vigsel- och begravningsgudstjänster.