Förskolan Krubban, Motala församlingshem

Tel: 0141-21 38 90
Mobil: 0141-20 29 41, 070-570 38 62
E-post: forskolechef@motalaforsamling.se

Välkomna till Krubban ”En liten förskola med stora möjligheter”

Förskolan Krubban som har plats för 20 barn, 1 – 5 år, ligger i Motala församlingshem. Centralt belägen, med utsikt mot Vättern, nära Motala Kyrka och stadsparken.

Kyrkan har en unik möjlighet att erbjuda en trygg kristen grund att stå på. Vi vill skapa mötesplatser för barn och deras familjer, en trygg plats att återvända till. Vårt mål är att erbjuda god barnverksamhet med kristen profil där barnet sätts i centrum. Alla barn har rätt till en andlig utveckling och vi vill skapa möten att växa i tro och trygghet. Med respekt för varje barn arbetar vi för att förskolan skall vara en plats där barnet utvecklas, känner sig tryggt, sett och älskat. Vi prioriterar att arbeta i mindre grupper där vi kan se varje barn både som individ och i grupp.

Förskolan Krubban som startade i september 1991 har Motala församling som huvudman. Förskolan har kristen profil och den kristna inriktningen genomsyrar all verksamhet. Vi ser personalens kristna grundsyn och förhållningssätt mot barn, föräldrar och medarbetare som grundläggande i vårt arbete.

Vi följer läroplan för förskolan (Lpfö 98), Bildningsnämndens ”inriktnings- och resultatmål" för Motala kommun samt Motala församlings ”Pedagogiskt program för förskolan”. All placering sker via Motala kommun!

Är Ni intresserade av en plats på Krubban?
Hör gärna av er till oss!