Om Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan synliggör på ett särskilt sätt den kristna församlingens närvaro på lasarettet. För närvarande består sjukhuskyrkans personal av två halvtidsprästtjänster och en diakon. Utifrån dessa förutsättningar vill sjukhuskyrkan verka för den andliga vården vid Motala lasarett.

Sjukhuskyrkans grundläggande uppgift är att vara till tjänst bland patienter, anhöriga och personal. Sjukhuskyrkan är till för den som vill ha någon att tala med, för den som behöver någon som lyssnar, för den som önskar förbön eller den som vill deltaga i andakt eller fira nattvard.

Andlig vård och omsorg

Sjukhuskyrkan vill också vara till tjänst för lasarettets behov av krishanteringsresurser, etisk reflektion, fortbildning och som externt stöd till personalgrupper.

Samtal kring hur den andliga vården inom hälso- och sjukvård och omsorg skall bedrivas och organiseras i framtiden förs på olika nivåer mellan sjukhuskyrkan, Motala församlings diakonala verksamhet, Motala kommun, Motala lasarettet, primärvården samt övriga kommuner i det västra sjukvårdsdistriktet.

Så når du sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkans expedition: