Sommarkyrkan

MOTALA KYRKA

Mötesplatsen vid helgedomen

Motala kyrka ligger mellan hamnen och Stora torget, alldeles intill Göta kanals huvudkontor.

Tel: 0141-21 08 10 eller 21 21 17.
Motala betyder "mötesplatsen vid helgedomen".
Kyrkan är från år 1774 med medeltida anor. Unik samling moderna textilier. 2 förnämliga orglar.

Ordinarie öppettider är:
Från 1 juli till 11 augusti är kyrkan öppen
vardagar 9-18, lörd 10-15

Sommar i motala församling

Motala kyrka
Morgonmässa onsdagar kl 08.30
Högmässa söndagar kl 11

”Kvar i stan”
Även i sommar kommer det vara församlingsträffar i Församlingshemmet, ”Kvar i stan” Onsdagseftermiddagarna i juli med start kl 14 kommer förgyllas med sång, musik, kaffe och härlig gemenskap.

Sommarens medverkande:

10/7 Gamla örhängen med Oddbandet.

17/7 Vadstena Jazz Friends. Trumpetaren Birger Edlund har stämt träff med sina Jazz Friends.

24/7 Swing, Sweet och lite annat med Gudrun Bruna och
Hasse Sporres kvartett.

31/7 Sommarmusik i dragspelston med Jularboklubben.

”Musik i sommarkväll” i kyrkparken utanför Motala kyrka. Torsdagar kl. 19 (i Motala kyrka vid dåligt väder)
Vi gästas av olika musiker och tillsammans får vi både lyssna och sjunga till sommarlätta toner.

11/7 Anna Ström sång, Thomas Lundmark piano. Anders Hedin Liturg.
18/7 Duo ES: Elin Olsson flöjt, Sofie Haglund cello. Lars-Eric Norrsäter liturg.
25/7 Trio de luxe: Erik Sunnerstam flöjt, Marie Louise Sjöberg violin, Lena Müller cello, Henning Plath liturg.

Grillkvällar
Välkomna till grillkväll i Charlottenborgskyrkan 28 augusti.
Den som vill tar med eget att grilla, om inte har vi hamburgare och korv att sälja till självkostnadspris. Saft, kaffe och te står vi för. Lite gemensamma aktiviteter för alla åldrar kommer det också att bli. Vi börjar med veckomässa kl. 18:30 Vid regn sitter vi inne.

Charlottenborgskyrkan
Högmässa söndagar kl 10

Vinnerstads kyrka
”Mellan himmel och jord” 16/6 kl 18
Mässa 28/7 kl 16

Lillkyrkan
Mässa i sommarkväll söndagar kl 18

Öppen verksamhet i Råssnäskyrkan

Vecka 26 - 30
Måndag kl 12.30-15.30 och fredag kl 9 -11.30.
Kommer det att vara öppen verksamhet för alla åldrar i Råssnäskyrkan. Vi har en liten andaktsstund, fikar, lek
för de minsta och samtalar. Vill man ta med handarbete kan man göra det

Råssnäskyrkan
Högmässa söndagar kl 09.30

Sommarcafé på RIA
Vecka 27-30 måndag - fredag kl 9.00 - 11.30.
Motala Församling bedriver café i RIA,s lokaler, Källgatan 8, Motala. Vi kommer servera frukost, och det kommer finnas tillfälle för samtal och gemenskap.