Vigsel i Svenska kyrkan

Äktenskapet är ett naturligt steg för två personer som älskar varandra och vill leva tillsammans. När ett par gifter sig i kyrkan markerar de sin satsning inför Gud, människor och sig själva. Där kan finnas blandade känslor och livserfarenheter bakom , men nu tar de ett gemensamt steg mot framtiden och det behöver firas. Denna dag kan bli en av livets höjdpunkter.

Den kyrkliga vigseln präglas av den kristna uppfattningen att äktenskapet är en Guds gåva och ett heligt förbund.

Vi har fem kyrkor och ett andaktsrum i församlingshemmet som ingår i Motala församling där man kan ha sin vigsel. Det går även bra på en egen vald plats om så önskas.

Församlingens kyrkor är:
Motala kyrka
Vinnerstads kyrka
Charlottenborgskyrkan
Lillkyrkan
Råssnäskyrkan.

Störst av allt är kärleken

Vi har många vackra, stämningsfulla
kyrkorum här i Motala, musiker som kan uppfylla de allra flesta önskemål om musik. Vaktmästare som ser till att blommor, ljus och allt annat är fint inför den stora dagen och vi har präster som lyhört och hjärtligt vill hjälpa paren som vill vigas att få sin bröllopsdag som de önskar. När du är medlem i Svenska kyrkan ingår allt detta med vigseln helt kostnadsfritt. Enkelt eller storslaget, helt efter ert önskemål. Vår erfarenhet är att det enkla kan vara mycket vackert och innerligt. Ibland önskas inte ens ett kyrkorum, utan en gammal brygga eller favoritgläntan kan bli platsen man väljer för sin bröllopsdag. Om du går i bröllopstankar och vill ha kontakt med oss så är du välkommen att höra av dig till vår pastorsexpedition eller till någon av oss präster.
0141-210810.

"Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Kärleken upphör aldrig."
1:a Korinterbrevet 13.

Rosentiara och brudkrona för utlåning

Rosentiaran och Brudkronan är handgjorda i sterling silver av guldsmed, Sarah Mineur, Eco Design Sweden AB. Hon är verksam i Malmö. Varje detalj är gjord med största eftertanke och noggrannhet och många arbetstimmar har krävts för att skapa dem båda.

Sara har arbetat som guldsmed i ca 20 år och har haft ett kreativt sinne redan i ung ålder. Specialiteten är detaljarbeten, högkvalitativa skräddarsydda bröllopssmycken samt unik design. Människor och djur har stort inflytande såväl som naturen och vår planet, varpå alla produkter är gjorda med återvunnet material samt icke blodsdiamanter och ädelstenar.

Om man gifter sig inom Svenska kyrkan i Motala församling så kan man låna dessa kostnadsfritt.

För mer information ring Pastorsexpeditionen 0141-210586 eller 210810.

Välkommen att ringa och boka vigsel.

Tag kontakt med pastorsexpeditionen:
Tel: 0141-21 08 10 eller 21 05 86